Calendar

M T W T F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
 
 

Sinaxar

 
 
 

INALTAREA DOMNULUI

Tagged:

PROGRAM LITURGIC JOI 09 Iunie 2016

**********

HRISTOS S-A INALTAT!

ADEVARAT S-A INALTAT!

JOI 09 IUNIE 2016 - INALTAREA DOMNULUI 

SARBATOAREA PRAZNICULUI BISERICII INALTAREA DOMNULUI

SERVICIUL LITURGIC AL ZILEI - 10:30 AM

Dupa serviciul liturgic -  Agapa Comunitara - Potlock 

LA MULTI ANI BISERICII INALTAREA DOMNULUI DIN BAY AREA CALIFORNIA!

Va asteptam cu bucurie!

**********

Frati Crestini,

Hramul bisericii, după cum bine ştiţi, este o zi speciala în viaţa unei comunităţi şi se serbează cu deosebită solemnitate. Hramul, conform teologiei reprezintă sfântul patron al unei biserici şi mai este numit Praznicul bisericii, serbarea cea mai însemnată din viaţa comunităţii.

 Biserica a devenit centrul comunităţii noastre, fiind locul în care oamenii s-au cunoscut, s-au împrietenit şi s-au deprins să se ajute unii pe alţii. Dar nu în ultimul rând, Biserica este oglinda sufletului fiecărui credincios, pentru că ea mărturiseşte dragostea, hărnicia, dărnicia şi jertfelnicia fiecăruia dintre membrii comunităţii. 


O biserică frumos împodobită şi curată, în care simţi bucuria intimităţii cu Dumnezeu este rodul trudei credincioşilor, dar şi darul lui Dumnezeu. De aceea, dacă atunci când trecem pragul bisericii simţim căldura ocrotirii Lui Dumnezeu, liniştea şi pacea Împărăţiei cerurilor, înseamnă că şi comunitatea ce s-a ostenit să ctitorească biserica este una apropiată de Dumnezeu şi care Îl iubeşte pe Dumnezeu. Nu aspectul exterior sau monumentalitatea fac ca o biserică să fie frumoasă, ci frumuseţea lăuntrică a sufletelor credincioşilor, lumina de pe chipurile lor şi dragostea din inimile lor transpusă în faptă, împodobesc lăcaşul de cult.  Podoaba unei biserici nu o reprezintă arhitectura sau armonia picturală, ci mulţimea credincioşilor cu inima curată care-i trec pragul cu evlavie şi-şi pleacă genunchii trupului şi ai sufletului în rugăciune.


Un proverb chinezesc ne spune că omului î-i trebuie aproximativ doi ani să înveţe să vorbească şi o viaţă întreagă pentru a învăţa să asculte. Cine î-L iubeşte pe Iisus î-L ascultă.


Ascultând vocea Sa toţi credincioşii sunt invitaţi la o angajare activă în trăirea credinţei şi la redescoperirea bucuriei de a crede şi de a transmite propria credinţă. Credinţa este decizia fiecăruia de a sta alături cu Domnul pentru a trăi cu El si a şti ai asculta vocea Lui.


Odată cu invitaţia adresată dumneavoastră celor care locuiti in Bay Area de a participa la sarbatoarea hramului bisericii noastre, doresc tuturor ca harul Bunului Dumnezeu şi ocrotirea Maicii Domnului să vă călăuzească mereu în viaţă şi în mod deosebit în acest an al mantuirii 2016. 

Cu binecuvantari de sanatate,

Rev.Fr.Gabriel Curpene